Dukátové buchtičky s hašišem

Připravte si množství hašiše podlemnožství lidí – 2g pro 4-7 osob (0.2g na buchtičku)

Na výrobu budete potřebovat:

  • 300g mouky
  • 20g kvasnic
  • 100ml vlažného mléka
  • 30g másla
  • 35g vanilkového cukru
  • 2 polévkové lžíce citronové šťávy
  • troška soli
  • 2g hašiše
  • 1 vejce
  • citronová šťáva
  • pár kapek vody
  • 60g rozpuštěného másla

Vložte 200g mouky s kvasnicemi do mísy, přidejte vlažné mléko a rozmíchejte na hutné těsto. Poprašte moukou, zakryjte a nechte nakynout na teplm místě asi 10minut. Potom rozpusťte máslo a smíchejte s citronovou šťávou a solí.

Zahřejte hašiš a opatrně přidejte do rozpuštěného másla. Rozmíchejte dřevěnou vařečkou/lžicí na prudkém plameni, dokud se hašiš nerozpustí. Nechejte následně máslo vychladnout a vmíchejte vajíčko a míchejte dokud nebude směs pěkně krémová. Směs se zbytkem mouky přidejte do těsta a uhněťte do hladké a suché hmoty (těsto nemá být příliš pevné, pokud je, přidejte krapet vody). Nechte odležet dalších 15minut.

Předehřejte troubu na 200 stupňů. Rozdělte těsto na 7 buchtiček, zakulaťte je, namočte jednotlivé buchtičky do rozpuštěného másla a pak je dejte do pečící nádoby. Ti mlsnější z Vás mohou dovnitř vmáčknout čerstvou švestku nebo broskev.

Buchtičky pečte v předehřáté troubě na 200 stupňů přibližně 15minut, dokud nezískají zlatou barvu.