Připravte si množství hašiše podlemnožství lidí – 2g pro 4-7 osob (0.2g na buchtičku)
Na výrobu budete potřebovat:
- 300g mouky
- 20g kvasnic
- 100ml vlažného mléka
- 30g másla
- 35g vanilkového cukru
- 2 polévkové lžíce citronové šťávy
- troška soli
- 2g hašiše
- 1 vejce
- citronová šťáva
- pár kapek vody
- 60g rozpuštěného másla
Vložte 200g mouky s kvasnicemi do mísy, přidejte vlažné mléko a rozmíchejte na hutné těsto. Poprašte moukou, zakryjte a nechte nakynout na teplm místě asi 10minut. Potom rozpusťte máslo a smíchejte s citronovou šťávou a solí.
Zahřejte hašiš a opatrně přidejte do rozpuštěného másla. Rozmíchejte dřevěnou vařečkou/lžicí na prudkém plameni, dokud se hašiš nerozpustí. Nechejte následně máslo vychladnout a vmíchejte vajíčko a míchejte dokud nebude směs pěkně krémová. Směs se zbytkem mouky přidejte do těsta a uhněťte do hladké a suché hmoty (těsto nemá být příliš pevné, pokud je, přidejte krapet vody). Nechte odležet dalších 15minut.
Předehřejte troubu na 200 stupňů. Rozdělte těsto na 7 buchtiček, zakulaťte je, namočte jednotlivé buchtičky do rozpuštěného másla a pak je dejte do pečící nádoby. Ti mlsnější z Vás mohou dovnitř vmáčknout čerstvou švestku nebo broskev.
Buchtičky pečte v předehřáté troubě na 200 stupňů přibližně 15minut, dokud nezískají zlatou barvu.